OBS.  Fråga förts innan du lånar bilder från denna sida!!  © Copyright 2009 – Peter Rosinski

Race with ACE - Trackday

Plats: Anderstorp Raceway

Datum:  

2010-10-16

Race With ACE. En av Audi ClubSports sponsorer ACE Competition har bjudit in alla Clubsport medlemmar till bankörning på Anderstorps RaceWay. Med tanke att säsongen går mot sitt slut och hösten har visat sin sida så kom det ganska många bilar till träffen. Även dom som inte kallar sig för AUDI. Men solen i nacken och vinden i håret gjorde dagen till en perfekt racedag. Några avåkningar slutade lindrigt utan personskador. En Porsche gick av ganska så illa och fick rejäla skador. Anders var där så klart på plats med sin Audi Sport quattro S1 och det är lika kul att se denna bil varje gång. En specialsträcka kallad ACE Challenge kördes på tid och Anders utmanade förare på slå den tid han hade med ACE 1:an. Tror inte många var i närheten av hans tid. Man ryser i hela kroppen när ACE 1:an drar förbi i full action. Så, då var sommar evenemang slut för i år. Nu är det vinterpäls som gäller.
www.racewithace.se Race With ACE
www.anderstorpraceway.com Anderstorp Raceway

Bilder

Antal bilder:  126 - 16:9 format

GVD Meet

Plats: Gislaved

Datum:  

2010-09-11

GVD Meet som regnade bort. Men inget sätter stopp för bränna däck. Några få bilder från träffen.

Bilder

Antal bilder:  28

Quattro 30

Plats: Motor AB Halland - Halmstad

Datum:  

2010-09-11

Quattro 30 träff i Halmstad. Plats: Motor AB Halland.
Höjdpunkt: Ace Competitions Audi Sport quattro S1 replica.

Bilder

Antal bilder:  55

Vallåkraträffen NEW

Plats: Vallåkra

Datum:  

2010-08-22

Vallåkraträffen 2010.
Skandinaviens förmodligen största bilevents för stylade, ombyggda, original renoverade europeiska och japanska bilar. Träffen hålls som vanligt på Enoch Thulins flygplats som har 170.000 kvadratmeter till sitt förfogande.

Söndagen började med regn och det är det minsta man önskar när man skall till Vallåkraträffen. Efter några timmar sprack molntäcket upp som tur var. En hel del nyheter för i år var att man flyttade bil-märken längre upp slutet av flygrakan. Årets nyhet var ”Show´n Skine Area”. En stor plats för de finsaste byggen som Juryn valde ur anmälda byggare. Överskådligt och elegant. Sedan Volvo, i långa rader, på brädden och på längden. Action på flygrakan höll bra tempo från tunga stritsvagnar till driftningsbilar som bl.a. PBZ Nissan Skyline med 650 hk. Ralphs Däck presenterade en härlig driftningshow med 4 olika bilar med bl.a. Johan Lundgrens häftiga Saab 9-3:a men Volvomotor. En riktig tung rökare som ”The Wild Viking” men Boije Ovebrink kunde man inte missa som är världens snabbaste lastbil. 0-100 på 4,0 sekkunder och toppfart på 240 km/h, ja det kan man gott skryta om. För andra året i rad en tung track show med en rad riktigt häftaga lastbilar. Nu är Vallåkra träffen över och det känns alltid likadant för varje år att bil säsongen gå mot sitt slut.

Bilder

Antal bilder:  251

Wheels and Wings

Plats: Varberg

Datum:  

2010-07-17

Riktig folkfest för Varbersbor när Wheel and Wheels har sin bilträff som pågår i två dagar. Dagen startar på Varbergs-flygfält där utställningen äger rum med flera hundratals bilar. På utställningen kunde man beskåda både topp renoverade bilar till mindre ”fina” häckar som är i stort sätt är färdiga för skroten. Men även dom har sin skärm och även dom har en lång historia bakom sig. Så ägaren vill oftast bevara den i det skicket. Det fanns många olika typer av bilar från stora flaggskepp till riktiga amerikanska muskler på fyra hjul. Skulle tro att Sverige är lite unik på att hålla hög klass på gamla bilar som man renoverar och bevarar. När man tittar på dessa underbara bilar så är det en riktig fröjd för ögat att se gamla jänkare som om dom vare direkt från fabriken. Här är det inte mycket styling som gäller utom original look. Många timmars jobb bakom renoveringar och letande efter orginal prylar tills bilen är i det skicket som den kom ut från fabriken. Fräcka flyguppvisningar med sport plan kunde man inte missa i luften. Kl 18:00 är det dags för cruising i Varbergs centrum och som vanligt så är gatorna fyllda med folk, för visst vill man se dessa bilar i action och även höra en törstig mullrig V8. Riktig folkfest för den klassen av folket och bilar. Folkfest, ja för oss som gillar bilar men kanske inte för alla. Ekipagen flöt fint i lugn temp genom stan och som valigt så blir det stopp ibland när bilar kokar, något som alla har förståelse för. Det blev en del både trevliga och roliga bilder från denna dag/kväll på både bilar och inte minst all folket som är med.

Bilder - Utställning

Antal bilder:  80

Bilder - Cruising

Antal bilder:  408

Gatebil.no

Plats: Mantorp Park

Datum:  

2010-07-03

Dags för Norska bilträffen i Sverige. Fartfylld dag med mycket action på banan och även riktigt trevliga driftningsuppvisningar. Även Finska driftkungar kunde visa upp vad dom kunde på banan. Vädret kunde inte bli bättre än så här. varm och soligt. Perfekt för bilfolket som gillar inte när det regnar och det är biluppvisningar. Blev 316 bilder som jag har tänkt visa från denna härliga dag på Mantorps Motorbana.

Bilder

Antal bilder:  316

Bankörning

Plats: Gelleråsen Motorbana

Datum:  

2010-06-12

Bankörning på Gelleråsens motorbana. Klubbkörningar.

Bilder

Antal bilder:  73

BMW E28 Classic Meet

Plats: Gelleråsen Motorbana

Datum:  

2010-06-12

E28 Classic Meet på Gelleråsens Motorbana. Några riktigt fina åk kom till träffen. Se gärna de fina BMW bilarna i galleriet. 29 bilder.

Bilder

Antal bilder:  29

Skilling 500 Rally

Plats: Smålandstenar

Datum:  

2010-05-29

SydSvenska RallyCupen, SydSvenska Klassiska Cupen och PR Tryck Classic Rally Cup rullar vidare med ny deltävling i Smålandsstenar. Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör. Lite drygt 41km special, fördelat på 7 sträckor, 2ss används två gånger. Knappt 170 bilar väntas rulla ut till första sträckan. Tyvärr inträffade en allvarlig olycka på SS1 och fördröjde rallyt med 45 minuter. Detta drabbade även de andra sträckor och med långa uppehåll. Rally tävlingen kändes utdragen med långa väntetider mellan bilarna. Bilderna är från SS1 och SS6.

   

Bilder

Antal bilder:  215

SCF - Halmstad

Plats: Halmstad

Datum:  

2010-05-22

STREET CARS FEST TOUR är en serie utställningar som arrangeras på tjugotre utvalda orter runt om i landet. Utställningen hölls vid Mekonomen i Halmstad där parkeringen är inte allt för stor och kändes att bilar nästan stod på varandra. Men alla fick plats ändå, även dom som inte var anmälda till utställningen.

www.streetcarsfest.com  

Bilder

Antal bilder:  102

EDPS - Emmaboda

Plats: Emmaboda

Datum:  

2010-05-15

Lång väntan för många som har meckat och skruvat hela vintern med sina bilar för få dom klara inför premiären på Emmaboda. Men äntligen var det dags, Bilsport En Dag På Strippen på Emmaboda´s flygraka stog klar för dom som ville prova sin lycka att komma ner i bra tider. Men vädergudarna var inte riktigt ställa mot motorfolket och det började regna redan vi kl 08:00 tiden och höll på ända fram till kl. 10:30. Den blöta banan torkades med några riktigt häftiga hårtorkar som gick förmodligen på flygbränsle. Efter några timmar var banan torr och då kunde de första bilarna börja rulla ut på strippen. Allt flöt på fint utan några större haverier och vädret höll ända till avslutningen. Man började köra 201m i början och sedan övergick man till 402m när banan var riktig torr i slutet av bromssträckan. Utställningen höll också ganska bra klass men vädret skrämde nog iväg rätt många. Inte lika många bilar som det brukar vara på denna evenemang.

www.bilsport.se  

Bilder - Utställning

Antal bilder:  91

Bilder - Strippen

Antal bilder:  174

Gumball 3000 - Chekpoint

Plats: Anderstorp Motorbana

Datum:  

2010-05-03

Gumball 3000 är ett årligt återkommande tävling som äger rum på olika platser på jorden. Första gången det kördes var 1999. Fordonstypen är inte enhetlig utan består av många typer av bilar som åker tävlingens delsträckor. Vinnaren brukar inte vara den som kommer först i mål, utan den som färdats med mest stil. Gumball 3000 grundades av Maximillion Cooper. År 2001 fick tävlingen publicitet i svenska media då den bl.a. gick genom Sverige. För att komma med i den årliga rallyt behövs en speciell bil och inte minst ganska tjock plånbok.
På sex dagar skall Gumball gänget köra 3000 mil. I år startar loppet i London och går via Amsterdam, Köpenhamn, Stockholm, Quebec City, Toronto och till slutmålet i New York.
Checkpoint som beskrivs ovan, Anderstorp Motorbana, hyrd för enbart Gumball teamet. Endast 120 bilar anmälda till touren. Några kändisar finns med på den långa touren som bla. Hipphopp stjärnan Xzibit med sin Porsche Cayenne och även Svenske skidåkaren Jon Olsson är med sin bror och kör en Lamborghini Murciélago som kostar nära 4 milj. Andra kända ansikten som Eve, Jade Jagger, Tony Howk och Dizee Ras-Cal också kunde synas bland gästerna på Anderstorp. Det handlar inte om att komma först till mål utan göra något mycket speciellt under rallyt. Vinsten är en tugummi automat ”Sprit of the Gumball”.

Mycket trevlig dag med trevligt sällskap och många bilder fick jag med mig hem. 1400 bilder som blev tagna under dagen. Publicerade: 209st.

www.gumball3000.com  

Bilder

Antal bilder:  209

GVD Meet

Plats: Gislaved

Datum:  

2010-04-24

Årets första GVD Meet i Gislaved.
Bilfolket och bränt gummi = sant. Och vist stämmer kanske det. Bra anordnad träff med mycket folk och många bilar, vädret kunde man inte heller klaga på. Sol hela kvällen. Driftning och race blev det utan några avbrott av Polisen. Titta gärna på bilderna från årets GVD Meet.

Bilder

Antal bilder:  108

Göteborgs Motorshow

Plats: Göteborg

Datum:  

2010-04-23

Göteborgs Motorshow är Sveriges ända mässa med nya bilar för 2010. Mässan innehöll även motorcyklar, motortillbehör, racing och många andra aktiviteter. Riktigt många dyrgripar och tuffa bilar pressenterades på mässan. Lamborghini, Ferrari, Porsche och många fler. Sveries stoltheter som nya Saab 9-5 och nya Volvo S60 pressenterades i sina montrar. Alfa Romeo fyller hundra och Alfa Romeo-klubben att samla ihop ett antal bilar som ställdes ut i jubileumsmontern. Kanske kul att titta för barnen men även för vuxna var en Ferrari F1 i Lego i verklig storlek. Riktigt läckert bygge. Robin Jonasson vann ”Best in show 2010” för bilar på Bilsport Performance & Custom Motor Show på Elmia med din Porsche Boxster Elite och nu visar han den för besökarna på Göteborgs Motorshow. Även den gick man inte obemärkt förbi. Titta gärna i bildgalleriet från GB Mässan.

www.motorshow.se  

Bilder

Antal bilder:  144

Garaget.org

Antal bilder:  144

Bilsport Custom Motor Show

Plats: Elmia

Datum:  

2010-04-02

Då gick startskottet på Elmia för Bilsport Custom Motorshow i Jönköping. En hel del snygga och välbyggda fordon och även en hel del motorcyklar presenterades på mässan.
Världens mest berömda hot rod – The Impression – Bilen är designad och byggd av Chip Foose i Kalifornien. Det tog hela sex år att färdigställa bygget och när det gäller detaljer har ingenting lämnats åt slumpen. Trots att modellen liknar en Ford Roadster från 1936 är det inte en pryl som är från 1930-talet. Varenda detalj är handgjord och närmare 4.000 specialdelar har formats, frästs, svarvats och lackerats på företaget Foose Design i Los Angeles. SAAB presenterade en hel salong med historia från tidig 40-tal till dagens Saab modeller. Bilderna är från fredagen den 2:a April.

www.custommotorshow.se  

Bilder

Antal bilder:  243

Garaget.org

Antal bilder:  240