OBS.  Fråga förts innan du lånar bilder från denna sida!!  © Copyright 2009 – Peter Rosinski

Bilsport Action Meet

Plats: Mantorp

Datum:  

2009-08-01

Fredag regn. Inte är det lätt att alltid beställa sol av vädergudarna när det är bilevents. Så fredagen blev det inte mycket racing. Men på lördagen sken solen åter igen och då var det fullt ös från början till slut på Mantorps motorbana. Program för Action Meet liknade förra årets som, utställning, prova på drift, stripp körning och driftninguppvisning. Utställningen höll som vanligt högt klass och många välkända bilar visade upp sina fräcka byggen. En del bilar provade även den lilla driftbanan. Inte så lätt som det ser ut kanske.
På strippen hände det ganska mycket under hela dagen. Många gasglada gossar som ville sätta bra tider men tyvärr höll det inte alltid som man ville. Det rök drivaxlar, växellådor och delar som flyg av på banan. Blev inte riktigt flyt i körningarna och man fick sanera banan i ganska många omgångar eller plocka delar från banan. Men när prylarna höll så satte många bra tider. Även här var det många kända ansikten som dök upp. Jon i Chevy740 blev åter publikens favorit på att släppa några riktigt fräcka rökare längst banan. Under driftuppvisningen hade man väntat sig fler bilar, men de fåtal som körde blev det rök och snygga driftsladdar. Om man sammanfattar årets Action Meet så känns den lite tunn på både utställningen och även driftninguppvisningen. Det hade jag gärna sett lite mer av.

www.bilsport.se/event   Resultat

Bilder - Utställning

Antal bilder:  73

Bilder - Strippen

Antal bilder:  167

Bilder - Driftning

Antal bilder:  64

Garaget.org

Antal bilder:  299

Wheels and Wings - Fredagen Plats: Varberg

Datum:  

2009-07-17

Fredagen:
Åter igen det stora jänka-evenemanget som återkommer varje år i Varberg. Wheels and Wings pratar vi om. Riktigt stor träff där både Amerikanska bilar och flygmaskiner turas om att ge uppmärksamhet. Cruising i Varberg flöt på riktigt bra i år efter några ändringar i körschemat. Många riktigt fina åk gled sakta förbi på huvudgatan i Varberg som var fylld med folk.

www.wheelsnwings.se  

Bilder

Antal bilder:  277

Garaget.org

Antal bilder:  277

Wheels and Wings - Lördagen Plats: Varberg

Datum:  

2009-07-18

Lördag:
Vi kom ganska sent till utställningen denna dag och de flesta hade redan åkt iväg. Blev ingen långvarig besök på flygfältet utan åkte till Varberg stad för se nästa Cruising evenemang. Tyvärr vädret inte lika bra som fredagens men lockade ändå många bilar till stan. Även på lördagen var det bra klass på bilar som snurrade runt på gatorna. Tack för i år, ses kanske nästa år igen.

www.wheelsnwings.se  

Bilder

Antal bilder:  171

Garaget.org

Antal bilder:  171

Strippen Plats: Säve Depå - Göteborg

Datum:  

2009-07-04

Åter till strippen, denna gång i Göteborg på Säve Depå flygfält. Många kända ansikten och många tungt bestyckade fordon släppte loss på banan med rök och dunder. Ca: 170 bilar anmälda till strippen och förhållande var i stort sätt perfekta att sätta hyfsat bra tider. Solen gassade på redan från början av morronen och höll sig så hela dagen. Även bilutställningen bjud på riktigt fräcka bilar fast det kanske skulle kunna vara lite fler. Men vad gör det när det är motorvrålande motorer man vill se och höra på strippen. Bra arrangerat och väl genomfört på Säve Depå flygfält!

www.strippen.nu

Resultat

Bilder - Strippen

Antal bilder: 437

Garaget.org

Antal bilder: 437

En dag på strippen Plats: Emmaboda

Datum:  

2009-05-16

663 fordon är föranmälda varav 234 till strippen och 429 till utställningen. Kan inte bli bättre än vackert väder och vrålade motorer på Emmabodas flygplats. Detta är årets första stripp körningar som Bilsport anordnar. Emmabodas oklistrade bana gör att man inte kan sätta några större rekord på 402m men duger gott för nybörjare som proffs som vill testa inför bla. Action Meet på Mantorp Park motorbana som är klister bana. En rad olika klasser från framhjulstrift till bakhjulsdrift överladdat och även vältrimmade dragsters. I år gör Cyklon-Robbans gör sitt sista repor för att dra sig tillbaka och göra… inte vet jag… Men om jag skulle tro så kan han inte hålla sig borta från plattan. Utställningen höll en ganska bra standard på bilarna. Här fanns många välputsade bilar.

www.bilsport.se

Bilder - Strippen

Antal bilder: 187

Bilder - Utställning

Antal bilder: 87

Garaget.org - Strippen Antal bilder: 185

Garaget.org- Utställning Antal bilder: 87

STCC Plats: Mantorp Park - Etapp 1

Datum:  

2009-05-01

Då gick startskottet för årets STCC premiär på Mantorps Parks motorbana. Nya bilar och några nya ansikten. Stora nyheten är VW Sciroccon som matas med biogasbränsle, riktig miljöbil och racingbil på en och samma gång. Bilen är så färsk ännu så det kommer nog ta några etapper innan allt är inställt och funkar bra för Fredrik Ekblom som kör för West Coast Racing. Så vist är vi sugna att se vad biogas.se teamet kan åstadkomma med denna bil nu inför denna säsong av STCC. Föra årets mästare Richard Göransson som rattar en BMW är laddad och kommer givet viss inte släppa mästartiteln så lätt till någon annan. Thed Björk är grymt skicklig förare och han kommer givet viss att vara med och slåss om mästartiteln. Nya regler igen för denna säsongen, inga depåstopp i år.
Porsche Carerra Cup:
Prins Carl Philip är med och kör även i år för Flash Enginering. Under kvalet gick inte så bra för Prinsen där han gjorde några piruetter på banan och körde av par gånger. Under heat 1 körde Prinsen 4 varv av 16 där han sedan åkte av och fick bryta. Även Tony Rickardsson fick problem i sista kurvan innan rakan och körde av. Tyvärr inga bilder från Dag 2 (2:a maj)

www.stcc.se

Bilder Antal bilder: 270

Bilsport Custom Motor Show Plats: Elmia

Datum:  

2009-04-10

Då var det dags för årets Bilsport Custom Motor Show 2009. Årets motormässa erbjud en hel del fräcka och snygga bilar samt en hel del motorcyklar. Fyra fullspäckade hallar med massor med motorfordon i olika klasser. Årets tema var "Movie Cars" i Hall D. Man skulle behöva alla påskdagarna för att kunna stanna en stund vid varje bil och fördjupa sig i dessa vackra ombyggnaderna. Fräckaste bilen med motivlack tyckte jag att Sven Schulz från Tyskland med VW visade upp en klass för sig. Bilens tema är Yakuza – japanska maffian. Motivlacken innerhöll mer än 4 000 kristaller. I övrigt så höll mässan ganska bra klass på bilarna och mc:ana. Lite krångel med kameran och blixten under denna evenemang. 

Bilder Antal bilder: 217

Bilder på Garaget.org Antal bilder: 173